Orașul și apa
Malurile canalului Bega
Un curs de apă constituie un privilegiu într-un oraș, dar nu şi un beneficiu atâta timp cât nu este folosit la adevăratul potenţial, nu este promovat în acest sens, nu este inclus în viața orașului și nu este asumat de o comunitate.
Acest tur îşi propune utilizarea noii infrastructuri velo pentru o plimbare de-a lungul malurilor Begăi, cu opriri în puncte importante ale traseului. Vizate sunt deopotrivă clădiri, poduri, cartiere, dar şi parcurile şi spaţiul verde din proximitatea canalului. Traseul va începe la Uzina Hidroelectrică şi se va desfăşura pe o distanţă de 7,5 km. Participanţii acestui tur vor afla istoria „Uzinei de Apă” şi care sunt sau au fost industriile din lungul canalului, istoria podurilor ce traversează Bega şi care este primul pod construit în Timișoara, despre apariţia şi dezvoltarea parcurilor şi importanţa proximității acestora față de maluri, istoria navigabilă a canalului precum și importanța accesibilității la apă și relația cartierelor oraşului cu aceasta.
Plimbarea cu bicicletele de-a lungul canalului Bega va acoperi o perioadă istorică de aproape 300 de ani. În tot acest timp explorăm importanța canalului în existenţa şi dezvoltarea oraşului pe plan economic şi comercial. Pentru aproape o treime din acest timp pe Bega au circulat şi ambarcațiuni de pasageri, iar la momentul lansării la apă a primei ambarcațiuni de acest fel, Timişoara devenea primul oraş, de pe actualul teritoriu al ţării, care utiliza acest mijloc de transport în comun.
Anunță-mă când vor avea loc înscrierile. Te rugăm să citești Termeni & Condiții.