Ambasadori

 

Mihai Danciu

este un arhitect preocupat de managementul urban și al comunităților. Predă discipline de planificare urbană la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și este implicat în proiecte din Timișoara, Valea Jiului și Chișinău. În practica sa, dezvoltarea durabilă se bazează pe o combinație de abordări de tip bottom-up și top-down.

Anca-Raluca Majaru

este licenţiată în arhitectură la UAUIM Bucureşti, unde a obținut ulterior titlul de doctor în arhitectură. S-a ocupat de cercetarea nobilimii de epocă modernă din Europa Centrală și de Est și a beneficiat de o bursă ICR și de mobilități de studiu la Budapesta și Belgrad. A continuat activitatea academică în cadrul UAUIM Bucureşti, coordonând seminarii de istoria și teoria arhitecturii vreme de șase ani. A desfășurat activități de cercetare și evidență a monumentelor istorice în cadrul INP și a fost consilier al Secretarului de Stat în domeniul patrimonului cultural la Ministerul Culturii. În 2012, a fondat Asociația ARCHÉ cu scopul de a crește interesul pentru cultură și patrimoniu cultural. Organizația, membră Europa Nostra, desfășoară în prezent activități educative, sociale și culturale la nivel național.

Ana Kun

lucrează cu text și imagine, tot mai des pe teme social-politice, cu un filtru subiectiv, uneori concis. Este artist vizual, trăiește în Timișoara și este 1/3 din Balamuc.

Ghizi

Maja Bâldea

este arhitect și specialist atestat în domeniul urbanismului istoric. A absolvit Facultatea Arhitectură și Urbanism din Timișoara cu lucrarea privind reabilitarea Bastionului Therezia din Timișoara, urmând mai apoi masterul privind restructurarea ambientelor și clădirilor istorice. A avut o activitate susținută în domeniul protecției imobilelor de patrimoniu, atât ca arhitect consultant în cadrul proiectelor derulate de PMT în parteneriat cu guvernul german (GTZ și KFW), cât și ca arhitect practician. S-a implicat în diferite workshop-uri și acțiuni comunitare care vizau protecția patrimoniului construit local, iar în prezent, printre altele, predă în cadrul FAUT.

Cristian Blidariu

este Lector în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, unde predă din 2010 Teoria Arhitecturii și coordonează atelierul de proiectare al anului I. Din 2010 este corespondent permanent al revistei Uniunii arhitecţilor din România, Arhitectura 1906, revistă pentru care a coordonat o serie de numere speciale. Din 2015 este doctor Summa cum Laude în arte vizuale al Facultății de Arte Plastice și Design din Timișoara, cu o teză ce a analizat dimensiunea heterotopică a spațiilor urbane augmentate artistic. În timpul care-i mai rămâne între cei doi fii ai săi Sasha si Max, facultate și revistă, practică arhitectura în propriul birou de proiectare.

Laura Anca Herman

a studiat arhitectura în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, fiind interesată în egală măsură de restaurare și urbanism. Din 2011 a lucrat independent ca jurnalist și market researcher în domeniul arhitecturii sustenabile. În prezent pasiunea pentru fondul construit este dublată de preocuparea pentru conservarea zonelor naturale, Laura fiind implicată în proiecte de ecologizare și conservare a naturii.

Gabriela Pașcu

este arhitect și membru al asociațiilor profesionale OAR, RUR, PACT, CILAC (Franța), TICCIH și asistent universitar în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara. Cercetarea sa doctorală, cu titlul « Le Patrimoine Industriel – Minier Facteur de Développement Territorial. Complexité et enjeux en Roumanie, en comparasion avec la France et la Grande Bretagne», a fost realizată în co-tutelă România-Franța. În prezent coordonează sau activează în cadrul proiectelor: Peisaje Interioare: Despre mină și oameni la Brad; Mina de Idei Anina; Casa cu Har Topârcea, proiecte axate, în special, pe valorificarea și promovarea patrimoniului industrial și vernacular. 

Roxana Pătrulescu

a absolvit în anul 2011 cursurile post-universitare “Reabilitarea ambientelor şi suprafeţelor arhitecturale” în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, cu lucrarea de licență “Atelier transversal Timişoara - Chaillot: Proiect de restaurare, Cula Cornoiu, sat Curţişoara, jud. Gorj; Cula Crăsnaru, sat Groşerea, jud. Gorj” – un proiect româno-francez. Începând cu anul 2014 activează ca membru în cadrul Consiliului Teritorial al OAR Timiș și voluntar De-a arhitectura. Este sau a fost implicată în coordonarea și realizarea a diverse proiecte culturale, precum Tur de arhitectură, Premiul Octavian Radu Topai, Identitate culturală timișoreană.

Victor Popovici

s-a născut și a crescut în cartierul Elisabetin din Timișoara. A absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara și cursul de Studii aprofundate de arhitectură în cadrul aceleiași instituții, ocazie cu care și-a dezvoltat pasiunea pentru istoria, cultura și patrimoniul local. Este vice-președinte în cadrul Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială Timiș și membru în Registrul Urbaniștilor din România. Totodată, este implicat în proiecte culturale axate pe păstrarea identității timișorene precum și în coordonarea proiectului cultural Identitate culturală timișoreană

Sergiu Ioan Sabău

a studiat arhitectura în cadrul Universității Politehnica din Timişoara. Consideră important ca o parte din timpul său să-l dedice unor inţiative orientate către comunitatea mai mare din care facem parte. Este co-fondatorul asociaţiei studenţilor de la facultatea de arhitectură

https://asociatiadelapatru.wordpress.com/

, alături de care a susţinut proiecte sau evenimente culturale cu deschidere către un public mai larg. Ca student sau practicant a participat la workshopuri, studii, proiecte ce au implicat un proces participativ, de dialog. A făcut parte din echipa de organizare a anualei timişorene de arhitectură 2014. Este curios de tema memoriei şi a orașului. Şi-a susţinut licenţa pe tema memorializării comunismului.

Echipa de proiect

Dan Bunea

este coordonatorul proiectului.

Roxana Pătrulescu

este fondatorul proiectului și se ocupă de: cooptare resurse umane, concepere trasee, cercetare, promovare și comunicarea, concepere și implementare materiale grafice aferente tururilor etc.

Oana Preda

este asistent în cadrul proiectului și se ocupă de: cercetare, concepere și implementare trasee, fotografiere evenimente proiect.

Paula Iftimescu

este asistent în cadrul proiectului și se ocupă de: promovare, comunicare și atragere de fonduri.

Sandra Andrei

este asistent în cadrul proiectului și se ocupă de promovare și comunicare.

Silvia Casandra Tripșa

este asistent în cadrul proiectului și se ocupă de atragerea de fonduri.

Voluntari

Anca Giuchi, Ioana Denisa Gug, Alexandra Palconi, Ornella Münich, Diana Lucaciu, Alexandru Todirică, Toma Anca, Anca Matei, Maria Sgârcea, Andrea Wolfer, Dana Ardelean, Brîndușa Havași, Alexandra Spiridon, Adelina Cioată, Cociorvă Ramona, Cristian Sitov, Ana Ionescu

Susținători și colaboratori

Oana Simionescu, Alexandra Rigler, Simina Cuc, Gabriel Raul Kohn, Ovidiu Micșa, Andreea Oance, Bloju Cosmin, Lucian Muntean, Farcaș Cornel, Adriana Buzilă, Adriana Babeți, Andreea Mircea Duminică, Mihai Opriș, Iulia Cosma, Radu Cosma, Ovidiu Hrin, Silvia Hrin, Marius-Eugen Gerdan, Costin Bleotu, Andrei Dracea, Alexandra Trofin, Pataki Farkas, Rișcuța Răzvan, Alexandru Iliescu, Ștefan Lucuț, Smaranda Vultur